Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet şartlarını sağlayabilmeleri için gerekli staj süresi en az 60 (altmış) iş günüdür. Staj yapacak öğrenciler istedikleri takdirde stajlarının 2 seferde (her biri en az 30 iş günü olmak kaydıyla) ya da tek seferde (en az 60 iş günü) olarak yapabilirler.
Öğrencilerin stajlarına başlayabilmeleri için bölümlerinde en az dört yarıyıl eğitim almış olmaları gerekir.
Staj Başvuru Belgelerinin Son Teslim Tarihi internet sayfamızda ilan edilen Staj Takviminde yer almaktadır. Belirtilen bu tarihe kadar öğrenci staj belgelerini bölüm sekreterliğine teslim etmelidir.
Staj Komisyonu, ilgili iş yeri yetkilisi tarafından imzalanıp kaşelenmiş “Staj Kabul Formu” ile başvuran öğrencinin, başvurusunun detaylarını incelemek, staj yeri, staj başlangıç ve bitiş tarihleri gibi bilgilerin uygunluğunu kontrol etmek ve bu konuda karar vermekle yükümlüdür. Staj yapmaya uygun, resmi ya da özel sektör kuruluşlarının belirlenmesinde Bölümlerin Staj Komisyonları yetkilidir.
Staj Takvimi başlama ve bitiş tarihleri internet sayfamızda eğitim öğretim bahar dönemi başında yayımlanmaktadır.
Staj Esasları
Öğrenci stajını yurtiçinde veya yurtdışında bölümü ile ilgili bir alanda faaliyet gösteren ve Staj Komisyonunun uygun gördüğü bir programdan mezun en az bir mühendisi buluna bir kurum/kuruluşta yapmak zorundadır. Staj yapacağı iş yerini bulmak öğrencilerin sorumluluğundadır.
Öğrenciler yurtdışında kendi girişimleri sonucu temasa geçtikleri firmalarda Staj Komisyonunun yazılı iznini alarak staj yapabilirler.
Yurtdışında yapılacak stajlarda staj yapacak öğrenciler sağlık, seyahat, sigorta, barınma vb. ihtiyaçlarına ait bedelleri kendileri karşılamak durumundadır. Yurtiçinde yapılacak stajlarda, staja kabul alan öğrencilerin sosyal güvenlik prim ödemeleri üniversite tarafından staj tarihlerini kapsayacak şekilde karşılanacaktır.
Yaz okulundan ders alan öğrenciler yaz okulu süresince staj yapamazlar.
Yatay ve Dikey geçişle kayıt yaptıran öğrenciler ile Çift Anadal programı kapsamında olan öğrencilerin durumu ilgili Staj Komisyonunun uygun gördüğü şekilde belirlenir.
Müfredatta yer alan tüm dersleri alıp başarılı olarak geçen ve mezuniyet için gerekli genel not ortalamasını sağladığı halde, varsa stajını/stajlarını yapmayan veya başarılı bir şekilde tamamlamayan öğrenciler mezun olamaz.
Staj Rapor Dosyasının her sayfasını stajını yaptığı işyerindeki yetkiliye imza ve kaşe ile onaylatmak öğrencinin sorumluluğundadır.
Staj evrakları internet sayfamızda yayımlanmaktadır.
Staj Esasları
Başvuru formlarında ve staj dosyalarınızda imzalanması gerekli yerlerde ıslak imza şarttır.
İlgili bölüm sekreterliklerine teslim edilmesi gerekmektedir.
Evet, bölüm sekreterliğine bildirmek zorunludur.
Başvuru formunuzda yer alan e posta adresinize gönderilecektir.
Staj yeri il dışında ise işyeri tarafından imzalanan evrakları taratıp e posta ile bölüm e postasına gönderebilirsiniz. Ayrıca bölüm sekreterinden onay alınız.